Dansk 5o5-jolle-klub

Klassen

505 klassen er aktiv i stort set alle verdensdele. I Europa er klassen udbredt i Frankrig, Belgien, Tyskland, Polen, Schweiz, England, Irland, Skotland, Danmark, Sverige og Finland.

Der er masser af stævner året rundt enten i DK, Sverige eller Nordtyskland, så man har til enhver tid mulighed for at komme ud og sejle kapsejlads.

I DK er aktiviteterne koncentreret omkring Hellerup, Holbæk og Aalborg med enkelte joller liggende i andre klubber.

Den typiske 505-sejler er mellem 18 og 70 år, der er folk i klassen, der har rundet pensionsalderen og stadig sejler på topniveau (lidt snyd, så kan de træne hver dag!). Nogle har en OL-karriere bag sig, og nogle mener, at de er på vej til en. Nogle vil gerne bare blive bedre og andre vil bare nyde noget lækkert og sjov sejlads.

Klassen er præget af et godt kammeratskab og stor hjælpsomhed, idet der ikke er folk, der lever af at sejle 505, og derfor er hemmeligskræmmeri osv. så godt som ukendt.

Det fleste sejlere i DK kommer fra Europe, 470, Trapez og Yngling, men også adskillige tidligere kølbådsejlere har fundet ud af, at man kan sejle dobbelt så sjovt til den halve pris.

Jollen er grundet sin fleksible rig ikke specielt vægtfølsom, så man har set besætninger på både 140 og 175 kg ligge fremme både i let luft og i blæsevejr.

Vil du prøve en båd, er det bare at tage fat i Dansk 505 Jolle Klub for at få en prøvetur eller låne en jolle et år. Se afsnittet om lånejolle.